Search
Close this search box.

AMIRA MEDUNJANIN DOLAZI KUĆI, U SARAJEVO SA TRONDHEIM SOLISTENE I ODRŽAT ĆE KONCERT U ZETRI!

Amira Medunjanin najavljuje svoj povratak kući. Dolazi u Sarajevo nakon pet godina, i 6. decembra ove godine u olimpijskoj dvorani Zetra – Juan A. Samaranch održat će veliki koncert sa 12 gudačkih alhemičara, TrondheimSolistene.

 

Trondheimski solisti (Trondheimsolistene) iz Norveške jedan je od najuzbudljivijih mladih ansambala koji nastupaju na međunarodnoj sceni.
Ansambl je s radom počeo još davne 1988. godine i ubrzo postao poznat po svojoj energiji i toplini. Na njihovoj prvoj turneji, publika iz Londona je bila oduševljena njihovim nastupima. Uslijedile su saradnje sa poznatim muzičarima svijeta, poput: Anne-Sophie Mutter, Leif Ove Andsnes, i mnogim drugim.

Vrijedi napomenuti da su Trondheimski solisti osvojili čak pet nominacija za prestižnu Grammy nagradu u svega tri godine.

Amira Medunjanin je povodom nastupajućeg koncerta prije par dana napisala kratki naslov i post na svom zvaničnom facebook profilu NAPOKON SARAJEVO !!!, a zatim u nastavku istog dodala:

Amira Medunjanin najavljuje svoj povratak kući.
6. decembra ove godine u Olimpijskoj dvorani Zetra – Juan A. Samaranch, nakon pet godina će održati veliki koncert sa 12 gudačkih alhemičara, TrondheimSolistene.
Naime, Amira Medunjanin je prije par dana napisala kratki naslov i post na svom zvaničnom facebook profilu NAPOKON SARAJEVO !!!, a zatim u nastavku istog dodala:
Pet godina je prošlo od posljednjeg koncerta kući… !
Neizmjerno sam sretna da vas mogu pozvati na posebno druženje 6. decembra !
Sa dalekog sjevera Norveške dolazi 12 gudačkih alhemičara, TrondheimSolistene … Sa njima i moji dragi prijatelji koji zajedno sa mnom, posljednjih 15 godina dijele predivnu muzičku priču diljem svijeta: Ante, Bojan, Bosko, Zvonimir i poneki gost…
Vidimo se u Zetri !
RADOVANJE !!!
Organizator koncerta: STAR TRAVEL
FINALLY SARAJEVO !!!
Zetra, 6.12.2018

Ulaznice su u prodaji putem online servisa kupikartu.ba koji je već postavio informaciju o nadolazećem koncertu. Broj mjesta je ograničen, jer ce biti samo sjedeća mjesta, te će Zetra biti posebno preuređena za taj događaj.

Stoga preporučujemo da pratite i obezbijedite na vrijeme svoju ulaznicu za ovaj nesvakidašnji koncert kojeg će sarajevskoj publici podariti Amira Medunjanin sa svojim gostima.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti