Search
Close this search box.

MUZIČKA PRODUKCIJA BHRT PREDSTAVLJA DON GUIDO I MISIONARE, NJIHOV NOVI SINGL “SOMETIMES”!

Muzička produkcija BHRT-a sa radošću predstavlja novi projekat „Sometimes“ grupe Don Guido i Misionari. “Sometimes” je prvi singl BH benda Don Guido i Misionari iz Sarajeva, u produkciji MP BHRT, koja će zagrijati srca istinskih ljubitelja kvalitetne muzike i “iskrenih nota”.

 

Autor muzike je Vladimir Kajević Don Guido, aranžman su radili Don Guido, Vladimir Grizelj, Sinan Alimanović, producent je Adnan Dado Mušanović   a Ko-producent Đani Pervan, ton majstori Željko Pančo Škarić i Nijaz Kurtalić.

Sjajni muzičari koji su dali svoj udio u kreiranju projekata „Sometimes“ su:  Sinan Alimanović, klavijature, Dinko Šimunović, kontrabas, Vladimir Grizelj, gitara, Đani Pervan, bubnjevi i Vladimir Kajević Don Guido, glas, prateći glasovi i gitara.

Muzika koju sviraju „Don Guido i Misionari“ nazvana je Bosanski bluz, ali ona je poseban mix džeza, panka, soula i fanka, koju bluz prožima kao osnovna ideja i koja sadrži uticaje ritmova i melodija Afrike, Brazila, Kube, Jamajke, New Orleansa i juga S.A.D., Indije, Irske, Makedonije, Roma, Sevdaha i dalje.

A povdom objavljivanja novog singla grupe Don Guido i Misionara  „Sometimes“ Vladimir Kajević alias Don Guido za DertMusic je izjavio:

Pjesma Sometimes govori o osjećanju koje se javi kad neko shvati da je zbog vlastite taštine i gluposti pustio da propadne ono što najviše voli. Drugim riječima, bluz na bosansko-hercegovački način, tzv., Bosanski Bluz, izvorni BH proizvod stvoren u saradnji između benda Don Guido i Misionari iz Sarajeva i Muzičke Produkcije BHRT, pjesma koja je iskrena i poziva na buđenje svijesti o čuvanju i razvijanju najvažnije stvari na svijetu, što je sami život, odnosno, zemlja koja nam daje život. To prikazuje i naslovnica singla Sometimes koju je radio Dženat Dreković u okviru foto-šuta MAJKA ZEMLJA – SAVE ME, masku je radila Naida Đekić. Hvala divnim muzičarima: Sinan Alimanović, Dinko Šimunović, Đani Pervan i Vladimir Grizelj, i Muzičkoj Produkciji BHRT, bez čijeg truda i ljubavi prema muzici i stvaranju, ovaj plod ljubavi ne bi postojao.

Jedinstvene melodije, energičnost pjesama i vješti autobiografski tekstovi koji slušaoca prenose u dimenziju same pjesme, riječi su koje najbolje opisuju muziku benda Don Guido i Misionari.

Cover Photo by: Dženat Dreković
Make-up Artist: Naida Đekić

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti