Search
Close this search box.

MOSTAR SEVDAH REUNION STIŽE U ISTANBUL, GDJE ĆE 5. MAJA ODRŽATI KONCERT U CEMAL RESIT REY HALL!

Legendarni mostarski sastav Mostar Sevdah Reunion pod vodstvom Dragog Šestića nakon koncerata koji su obilježili početak njihove turneje za 2018. godinu u Beogradu i Užicu, odružat će koncert u Istambulu u prestižnoj dvorani CRR Concert Hall.

 

Mostar Sevdah Reunion smatra se jednim od najboljih bendova na Balkanu istinskim baštinikom bosanskohercegovačke tradicionalne muzike, bendom koji diljem Balkana, Evrope i svijeta misionarski prezentira sevdalinku. Jedni su od prvih koji  su istu stavili u kontekst novog vremena za nove generacije.

Tako će Reunionci 5. maja održati koncert u Istanbulu, u prestižnoj dvorani Cemal Resit Rey.
Naime Mostar Sevdah Reunion je nedavno u saradnji sa njihovim novim vokalom  Milutinom Sretenovićem – Sretom promovisao novi video spot “Daj mi bože krila” sa njihovog novog nadolazćeg albuma “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn”, a u izdanju Snail Recordsa.

Također, od nedavno dio mostarskog sastava je i Antonija Batinić, mlada mostarka koja se okušala već na njihovim koncertima, a za koju se pripremaju dva spota koji bi trebali uskoro vidjeti svjetlo dana.

 

 

Begraund koji nosi Mostar Sevdah Reunion kroz sve ove godine daje im pravo da budu i ostanu  lideri u prezentaciji tradicionalne muzike na njihov unikatan prepoznatljiv način, te je neupitno da na njihovim koncertima doživiš istinski sevdah, uvijek iznova.

 

MSR su: Mišo Petrović (gitara), Sandi Duraković (gitara), Senad Trnovac (bubnjevi i udaraljke), Marko Jakovljević (bas), Vanja od Radoja (violina) i klavir-Gabrijel Prusina

 

Karte za koncert koji će se održati 5. maja ove godine u dvorani Cemal Resit Rey u Istambulu  možete nabaviti putem online prodaje.

 

 

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti