Search
Close this search box.

JAZZ STUDENTI MUZIČKE AKADEMIJE U SARAJEVU ODRŽALI KONCERT NA MANIFESTACIJI ZENIČKO PROLJEĆE!

U okviru 23. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće” 2018., realiziran je koncert studenata jazza Muzičke akademije u Sarajevu, pod mentorstvom profesora Sinana Alimanovića.

Sinan Alimanović

Mladi bh jazz muzičari su u različitim instrumentalnim i vokalno – instrumentalnim kombinacijama malih sastava jazz combo banda predstavili vlastito poimanje jazza, izvodeći neke od fundamentalnih jazz standarda ali i kompozicije domaćih autora.

Arijana Piknjać

 

Koncert održan 10. aprila, u prelijepom ambijentu Starog pozorišta – Tapas, sa početkom od 19:00h, otvorio je Zlatan Božuta Trio, u sastavu: Zlatan Božuta – klavir, Jasmin Avdagić – bubanj i Dinko Šimunović – kontrabas. Na koncertu su, također, nastupili: Lejla Nurković (klavir, vokal), Dario Kos (vibrafon), Selma Droce (klavir, vokal), Haris Kartal (klavir), Šejla Grgić (vokal) i Ariana Piknjač (flauta).

Sejla Grgić

U okviru koncertnog programa, koji je trajao više od dva sata, izveden je bogat repertoar, a samo neke od kompozicija su: “Fascinating Rhythm” (G. Gershwin), “Alone Together” (A. Schwartz), “Lejla” (S. Alimanović), “Bags’ Groove” (M. Jackson), “On Green Dolphin Street” (B. Kaper) itd. Na samom kraju koncerta studentima se pridružio i profesor Alimanović, te je zajedno sa Jasminom Avdagićem (bubanj), Arianom Piknjač (flauta) i saradnikom Dinkom Šimunovićem (kontrabas), izveo nekoliko jazz standarda.

Lejla Nurković Quartet

Jazz Combo Band Muzičke akademije u Sarajevu, pod vodstvom profesora Sinana Alimanovića, prošle je godine realizirao prvi, historijski jazz koncert na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a od tada bilježi niz koncertnih aktivnosti u državi i regionu, na festivalima i manifestacijama, kao što su: White Field Jazz Festival i FUU – Festival ulične umjetnosti. Uskoro će biti upriličena i promocija nosača zvuka, prvog jazz koncerta studenata Muzičke akademije u Sarajevu.

 

 

 

 

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti